Wie is Niekens?


Sinds 2009 vormen wij, Robbert, Rutger en Henk officieel de VOF Niekens! Wat ooit begon als een grap in de kroeg is inmiddels met veel overtuiging, enthousiasme en vooral ook plezier uitgegroeid tot een serieus bedrijf.
In het najaar van 2007 heeft een handeltje in grachtenvalken uit Friesland de eersten centen opgebracht voor het toen nog onofficiële Niekens. Uit veel gezellige avonden en zeilweekenden met vrienden werd al snel de naam Niekens geboren, een samenvoeging tussen delen van onze achternamen. Daarnaast werd er ook snel veelvuldig gebruik gemaakt van de leus “Ook dat is Niekens!”. En onder dat mom werd het eerst verdiende geld direct weer geïnvesteerd in een nieuw schip. De nieuwe aanwinst, een geklonken motor kagenaar zonder opbouw van net na de oorlog, werd en wordt veelvuldig in de Amsterdamse grachten gebruikt. Echter de drang naar een soortgelijk schip, dat ‘onder zeil’ is, werd steeds groter. Dan ook nog geen jaar later, in het najaar van 2009, werd de zeilende westlander ‘De Twee Gebroeders’ gevonden. ‘De Twee Gebroeders’, een voormalige paardenmestschuit uit Delft, vormde het begin het bedrijf.
In de winter van 2009/2010 zorgde het vele ijs voor weinig vaaruren. Wel hebben we de tijd intensief kunnen gebruiken om de vele plannen voor het bedrijf uit te werken. Al onze plannen en mogelijkheden hebben we inmiddels vorm gegeven en worden elders op deze website beschreven.

Op het moment zijn wij met erg veel plezier en enthousiasme aan dit avontuur bezig en hopen we dit met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen!

Graag tot ziens,

Robbert, Rutger en Henk

____________________________________________________________________________________________________

"Ook dat is Niekens" Copyright Niekens 2010